Vestigingsplaats: Oud-Beijerland, Zuid-Holland

Branche: Producent van verpakkingen en disposables

Dienst van Interconnect: Connectivity

 

De PACOMBI GROUP is een internationale speler op het gebied van verpakkingen en disposables. Binnen deze groep vallen specialistische bedrijven, die samenwerken om synergievoordeel te behalen voor de klant.

Toenemende behoefte door bundeling
Henk Buijtelaar, ICT verantwoordelijke van de Van der Windt Groep, herinnert zich de oude situatie nog goed. “We begonnen met een enkele glasvezelverbinding van 100 mb.” Na de overname van de Van der Windt Groep door verpakkingsspecialist Paardekooper Groep is er besloten alle vestigingen naar dezelfde software over te zetten. “Vele locaties en stores moeten nu aan elkaar gekoppeld te worden en down time is niet veroorloofd. Met ruim 350 medewerkers moet alle software moeiteloos kunnen en blijven draaien.”

Kosten besparen door centralisatie
Door de samenvoeging van beide organisaties voldeed de huidige breedbandverbinding niet meer. Vanwege de jarenlange, vertrouwde samenwerking tussen de Van der Windt Groep en Interconnect, werd vanuit Interconnect een voorstel op maat gedaan. Interconnect raadde een IP-VPN oplossing aan om alle vestigingen aan elkaar te koppelen. Zonder dat er gebruik wordt gemaakt van het internet. Tevens besloot men op de 3 hoofdvestigingen (Oud-Beijerland, Honselersdijk en Beuningen), t.b.v. de redundantie, 2 aparte glasvezelverbindingen aan te leggen. Op deze manier wordt een Virtueel Private Netwerk voor de PACOMBI GROUP opgebouwd met veilige verbindingen als basis. Dankzij de flexibiliteit van dit netwerk, is dit ook op toekomstige uitbreiding voorbereid.

Nieuwe locaties
Na overschakeling op dit nieuwe systeem en netwerk kan de PACOMBI GROUP voorlopig vooruit, aldus Henk Buijtelaar. “Het uitbesteden van back-up mogelijkheden is iets wat in de toekomst ook een mooie samenwerking kan vormen. Het vertrouwen in kwaliteit is in ieder geval aanwezig.”