Sinds 1997 maken zij websites en staan bekend om goede service, betrouwbaarheid en een no-nonsense aanpak, Cybox uit Boxmeer. Cybox ontwikkelt al jaren met een sterk team succesvolle websites die -naar eigen zeggen- op alle gebieden scoren. Sinds 2003 brengt Cybox haar data onder bij Interconnect in de vorm van colocatie. Gestart met een kwart, naar een half, vervolgens naar een heel rack in datacenter Eindhoven, mede dankzij de groei
van hun organisatie.

Beheersbaarheid
“Onze wens voor schaalbaarheid is een ‘classic tekstboek-case’,” aldus Bas Hendriks, eigenaar van Cybox. “Wij zijn geen standaard klant. We fungeren ook als kleine provider, met een open source platform. Buiten SaaS oplossingen bieden wij nog veel meer. Hier hebben wij een VPC platform voor nodig dat hier op aansluit.” Volgens Cybox is Virtual Private Cloud geen hardware beheer meer, hier zijn geen duizendpoten en programmeurs voor nodig. Schaalbaarheid moet slechts een druk op de knop zijn. Virtual Private Cloud van Interconnect biedt Cybox beheersbaarheid in virtualisatie. Met minder tijd, meer flexibel zijn. “Primaire investeringskosten in fysieke hardware bieden ons een lage Total Cost of Ownership.” Aldus Bas Hendriks.

Testen tot het uiterste
Een van de klanten van Cybox is een gerenommeerd kledingmerk dat ieder seizoen de nieuwe collectie online plaatst. Op dit soort momenten is het enorm druk bij deze webwinkel. De infrastructuur waar Cybox voor kiest moet deze pieken absoluut aan kunnen. Begin 2013 is Cybox gestart met een onderzoek naar Virtual Private Cloud. Een aantal VPC’s (onder andere bij Interconnect) zijn getest tot het uiterste. Zo werd de performance storage-laag getest door een van de VPC’s optimaal te belasten, om dan vervolgens te ontdekken of de andere VPC hier ‘last’ van had. De VPC van Interconnect kwam hier als grote winnaar naar voren.

Implementatie
In maart 2014 is de implementatie gestart. De test-VPC werd wat meer uitgebreid, doelstellingen werden bijgesteld en een mooie oplossing werd gerealiseerd. “De eerste grote klant draait al op het platform, de overstap van colocatie naar VPC hebben zij niet gemerkt.” Aldus Cybox. “De testfase was het belangrijkste. Het vertrouwen krijgen in het platform. Samen staan en gaan we ervoor, ik heb absoluut vertrouwen in Interconnect.”