Na een jarenlange samenwerking tussen Claranet en Interconnect, als twee grote IT-spelers in dezelfde regio, is er onlangs voor gekozen deze relatie nog verder te intensiveren. De Claranet-footprint wordt dit jaar in Datacenter Eindhoven fors uitgebreid.  Een goed moment voor een interview tussen Rob Stevens (commercieel directeur Interconnect) en Wiebe Nauta (Managing Director Claranet Benelux) over hun strategische samenwerking. Locatie: het high-end Tier 3 datacenter van Interconnect in Eindhoven.

De Claranet Group is de afgelopen jaren enorm gegroeid. In twee jaar tijd hebben zij circa twintig overnames weten te bewerkstelligen, onlangs nog IT-leverancier Rely in Nederland. Maar wat is nu precies de positie van Claranet in Nederland?
Alle landen waar Claranet actief is – dat zijn er inmiddels al 8  –  hebben samen meer dan 1350 medewerkers die zorgen voor een omzet van een indrukwekkende €255 miljoen. “Maar ieder land is autonoom, wij moeten toch echt allemaal ‘onze eigen broek ophouden’.” aldus Nauta. “We zijn allemaal losse entiteiten en hebben onze eigen organisaties. Binnen Nederland zijn wij dé IT expert op vier focus gebieden: online werkplek, bedrijfskritische netwerken, hosting en security. Om een goede partner van je klant te kunnen zijn, moet je integrale oplossingen bieden.”

Betrouwbaar fundament
Kwaliteit staat bij Claranet bovenaan, zij investeren dan ook in de toekomst door zich te richten op de vier focusdiensten. Vanuit dezelfde focus is men internationaal kritisch gaan kijken naar de complete eigen IT-infrastructuur met als doel optimale performance en efficiency te realiseren.
Wiebe_Interconnect_01

Vanuit het hoofdkantoor van Claranet in Londen is het project ‘Golf’ opgestart. Een project dat in twee  jaar tijd een volledig redundante internationale hoge snelheid backbone gerealiseerd heeft, waaronder in Nederland. Door deze backbone is het niet meer nodig om meerdere decentrale datacenters per land te hebben, maar is strategisch gekozen voor twee high-end Tier 3 datacenters, waaronder Interconnect Eindhoven. Hierdoor is de basis gelegd voor een verhoogde stap in virtualisatie, die zorgt voor redundantie en extra stabiliteit van de diensten voor de klanten van Claranet. “Door de focus te leggen op deze twee high-end Tier 3 datacenters gecombineerd met de beste enterprise hard- en software, uitstekende SLA’s, 24/7 toegankelijkheid en beveiliging, kunnen wij ons richten op onze kernactiviteiten. We maken grote keuzes om onze klanten nu en in de toekomst optimaal te kunnen bedienen. We zijn nu weer volledig future-proof.”


Vanzelfsprekend

Waarom het datacenter van Interconnect? Wiebe Nauta legt uit; “De jarenlange samenwerking en relatie die Claranet met Interconnect heeft, is een prima basis voor de toekomst. We zijn samen gegroeid, dat schept een betrouwbare band. We zetten ieder mooie, nieuwe stappen, maar weten elkaar altijd te vinden en te versterken.” De twee heren hebben korte lijnen met elkaar. Persoonlijk contact wordt door beiden zeer op prijs gesteld. Nauta: “Dit onderscheidt jullie echt van andere grote datacenter spelers. De flexibiliteit en persoonlijke benadering zijn enorme pluspunten van Interconnect. De uitbreiding van onze samenwerking was dan ook een logische, vanzelfsprekende stap.”

Ook Rob Stevens licht de pluspunten van de samenwerking toe. “Wij zijn natuurlijk al jarenlang blij met een internationale grote speler als Claranet in ons datacenter. De nieuwe overeenkomst met Claranet zorgt ervoor dat wij bezig zijn met het inrichten van de zevende zaal in datacenter Eindhoven. Samen met Claranet hebben – en bieden – wij een betrouwbaar IT-partnership dat klaar is voor de toekomst.”