Vestigingsplaats: Eindhoven,

Noord-Brabant

Aantal medewerkers: 2.200+

Branche: IT-dienstverlener

Dienst van Interconnect: Colocatie

April, 2020

 

STRATEGISCHE SAMENWERKING TUSSEN CLARANET EN INTERCONNECT

Na een jarenlange samenwerking tussen Claranet en Interconnect, als twee grote IT-spelers in dezelfde regio, is er in 2018 voor gekozen om deze relatie nog verder te intensiveren. De Claranet-footprint in datacenter Eindhoven is daardoor de afgelopen tijd fors uitgebreid. Een goed moment voor een interview tussen Rob Stevens en Wiebe Nauta. Rob is commercieel directeur bij Interconnect en Wiebe is Managing Director bij Claranet Benelux. Ze praten over hun strategische samenwerking in het high-end Tier 3 datacenter van Interconnect in Eindhoven.

De Claranet Group is de afgelopen jaren enorm gegroeid. In een aantal jaar tijd hebben zij tientallen overnames weten te bewerkstelligen, waaronder in 2018 de overname van werkplekkenspecialist Quinfox in Nederland.

 

WAT IS NU PRECIES DE POSITIE VAN CLARANET IN NEDERLAND?

Alle landen waar Claranet actief is – dat zijn er inmiddels 9 –  hebben samen meer dan 2.200 medewerkers. Ze zorgen voor een omzet van een indrukwekkende € 400 miljoen. “Maar ieder land is autonoom, wij moeten allemaal ‘onze eigen broek ophouden’.” aldus Nauta. “We zijn allemaal losse entiteiten en hebben onze eigen organisaties.

Binnen Nederland zijn wij dé IT-infrastructuurexpert met een compleet portfolio, waaronder online werkplekken, bedrijf kritische netwerken, hosting en security. Om een goede partner voor je klant te kunnen zijn, moet je integrale oplossingen bieden. En hoewel iedereen in de toekomst de stap naar één of andere Cloud-vorm gaat maken, is het in veel gevallen nog maar de vraag of de organisaties er klaar voor zijn. We zien dat de stap naar de public Cloud vaak te groot is en dat er tussenstappen gemaakt moeten worden. Daardoor is het essentieel voor ons dat we de mogelijkheid hebben om dat alternatief te bieden via de datacenters van Interconnect.”

 

BETROUWBAAR FUNDAMENT

Kwaliteit staat bij Claranet voorop. Zij investeren dan ook in de toekomst door zich te richten op het kunnen aanbieden van een compleet portfolio. Vanuit dezelfde focus is men internationaal kritisch gaan kijken naar de complete eigen IT-infrastructuur met als doel optimale performance en efficiency te realiseren.

Vanuit het hoofdkantoor van Claranet in Londen is het project ‘Golf’ opgestart. Een project dat in twee jaar tijd een volledig redundante internationale hoge snelheid backbone gerealiseerd heeft, waaronder in Nederland. Door deze backbone is het niet meer nodig om meerdere decentrale datacenters per land te hebben. Maar is strategisch gekozen voor twee high-end Tier 3 datacenters, waaronder Interconnect in Eindhoven. Hierdoor is de basis gelegd voor een verhoogde stap in virtualisatie, die zorgt voor redundantie en extra stabiliteit van de diensten voor de klanten van Claranet. “Door de focus te leggen op deze twee high-end Tier 3 datacenters gecombineerd met de beste enterprise hard- en software, uitstekende SLA’s, 24/7 toegankelijkheid en beveiliging, kunnen wij ons richten op onze kernactiviteiten. We maken grote keuzes om onze klanten nu en in de toekomst optimaal te kunnen bedienen. We zijn nu weer volledig future-proof.”

 

VANZELFSPREKEND

Waarom de datacenters van Interconnect? Wiebe Nauta legt uit; “De jarenlange samenwerking en relatie die Claranet met Interconnect heeft, is een prima basis voor de toekomst. We zijn samen gegroeid, dat schept een betrouwbare band. We zetten ieder mooie, nieuwe stappen, maar weten elkaar altijd te vinden en te versterken.” De twee heren hebben korte lijnen met elkaar. Persoonlijk contact wordt door beiden zeer op prijs gesteld. Nauta: “Dit onderscheidt Interconnect echt van andere grote datacenter spelers. De flexibiliteit en persoonlijke benadering zijn enorme pluspunten van Interconnect. De uitbreiding van onze samenwerking was dan ook een logische, vanzelfsprekende stap.”

Ook Rob Stevens licht de pluspunten van de samenwerking toe. “Wij zijn natuurlijk al jarenlang blij met een internationale grote speler als Claranet in ons datacenter. De nieuwe overeenkomst met Claranet zorgt ervoor dat wij bezig zijn met het inrichten van een nieuwe zaal in datacenter Eindhoven. Samen met Claranet hebben – en bieden – wij een betrouwbaar IT-partnership dat klaar is voor de toekomst.”