VPS hosting

Een virtuele server is een goed alternatief om op een bedrijfszekere en kosteneffectieve manier over een fysieke server te beschikken. Een fysieke server is niet schaalbaar en uw hardware is niet redundant uitgevoerd. Een virtuele server heeft dezelfde eigenschappen als een fysieke server, maar is wél schaalbaar en wordt gehost op het redundante hardwarecluster van Interconnect. Uw applicatie is dus niet langer afhankelijk van een enkele machine en blijft zelfs tijdens onderhoud beschikbaar.

Kortom, met een virtuele server verhoogt u de betrouwbaarheid en flexibilteit van uw IT. Bovendien hoeft u niet langer te investeren in hardware maar betaalt u alleen voor de capaciteit die u verbruikt.

Schaalbaarheid en betrouwbaarheid

Dankzij virtualisatie is het mogelijk om efficiënt gebruik te maken van fysieke servercapaciteit. Dit zorgt ervoor dat de capaciteit van hardware beter benut wordt en dat scheelt in de kosten.

U betaalt alleen voor de capaciteit die u gebruikt. Mocht u tussentijds de capaciteit willen verhogen, dan is dat geen enkel probleem. Snel en zonder onderbreking passen wij uw virtuele server aan.
Uw VPS wordt gehost op het high-end Cloud platform van Interconnect. Dit platform bestaat uit een volledig redundant uitgevoerd hardware cluster. Data wordt opgeslagen binnen een hoogwaardig Storage Area Network (SAN). Het platform staat binnen onze eigen state-of-the-art datacenters. De datacenters en het platform worden 24/7 door Interconnect gecertifieerd personeel beheerd en bewaakt. Zodoende is optimale beschikbaarheid van uw server gegarandeerd.

Zekerheid

Het cloud platform is gebaseerd op de virtualisatietechniek van wereldmarktleider VMware. Met deze software maakt uw VPS gebruik van een aantal unieke features. Met Distributed Resource Scheduling (DRS) worden resources optimaal benut. De belasting wordt gelijkmatig verdeeld over de host servers. Zo beschikt u altijd over de benodigde resources.

High Availability (HA) zorgt ervoor dat de gevolgen van een hardwarestoring beperkt blijven. Mocht de host server uitvallen, dan wordt uw VPS direct op een andere machine herstart. Binnen enkele minuten is uw server weer online. 
Met de optionele Fault Tolerance (FT) schakelt uw VPS nóg sneller. Fault Tolerance reserveert preventief resources op meerdere host servers. Hierdoor wordt de VPS in geval van een storing direct door de back-up host opgevangen. De onderbreking in geval van een storing is daardoor beperkt tot milliseconden.

Inloopdagen DC Eindhoven

Uw servers coloceren, of toch in de cloud hosten? Kom naar een van de inloopdagen in Datacenter Eindhoven voor een vrijblijvende kennismaking en advies op maat.

De voordelen van een virtuele server:

  • Windows en Linux ondersteundend
  • Geen hoge investeringen in hard- en software
  • Snel en eenvoudig schaalbaar
  • Optimale beschikbaarheid
  • Online beheer met vCenter
  • Uw server veilig in onze datacenters in Nederland
  • Verhoogde betrouwbaarheid en flexibiliteit t.o.v. een fysieke server

Wilt u niet langer investeren in hardware, maar veilig migreren naar de cloud?
Vraag dan direct een offerte aan.

Meerdere cloud servers?

Voor organisaties die meerdere servers in de cloud wilen hosten bieden wij Virtual Private Cloud.